הפרויקטים שלנו

קידום וניהול התכנית הלאומית להעתקת מחנות צה"ל

במסגרת מדיניותה של ממשלת ישראל לחיזוק ופיתוח הנגב והפריפריה, הוחלט להעתיק את בסיסי צה"ל דרומה ובכך לחולל מפנה משמעותי בכלכלה ובתעסוקה באזור. זהו פרויקט התשתיות הגדול ביותר שנעשה אי פעם במדינת ישראל, וההשפעות שלו על ההתפתחות האזורית היא אדירה. בצלאל טרייבר שהיה אז סמנכ"ל אמון אגף מבצעים לוגיסטי ונכסים במשרד הביטחון, היה אחד הצירים המרכזיים בייזום הפרויקט, בתכנון וניהול התהליכים, ובהנעה נמרצת שהוציאה את הפרויקט לפועל. העבודה כללה מגעים נרחבים עם כל המערכות הלאומיות, ניהול הקשר וההסכמים בין משרד הביטחון/ צה"ל לרמ״י, משרד האוצר, עיסוק מעמיק בתהליכים תקציביים, לקיחת החלטות מקצועיות הנוגעות לבחירות מיומנויות מורכבות ותכנון מדויק ומחושב של תהליכי פרויקט בסדר גודל חסר תקדים.

תיאום ובקרה בהקמת הגדר לאורך גבול מצרים

גבול ישראל-מצרים סומן במשך שנים באמצעות אבנים וגדרות תיל נמוכות. בשל גובהה, הגדר לא היוותה מכשול משמעותי למבריחים, הסתננויות וחדירות מחבלים. הבעיה אשר החמירה עם השנים והגיעה לאלפי מסתננים ביום, הובילה את ממשלת ישראל לחפש מכשול קרקעי משמעותי יותר בקו הגבול כפתרון מיידי. בצלאל טרייבר שהיה אז ראש אגף אמו"ן הוביל את הפרויקט שכלל תיאום, בקרה ופיקוח על העבודות בפועל. הגדר שהוקמה, מתנשאת לגובה של בין 5-7 מ' ולאורך 90 ק"מ כמעט, בגיבוי של אמצעי תצפית ובקרה מתקדמים, וכביש גישה צבאי שנסלל לאורכה. הפרויקט הנחשב לחסר תקדים בהיקפו, זכה להצלחה רבה ולהתעניינות בינלאומית של מדינות הסובלות מזרם מהגרים, מסתננים ומבריחים, בדומה לישראל.

הקמת רשות המעברים

עשרות אלפי כלי רכב עמוסים בסחורה ופועלים עוברים מדי יום בין שטחי הרשות הפלסטינית וישראל. על מנת למנוע מעבר של גורמי ואמצעי טרור ובכדי לאפשר לשגרת המעברים להתנהל באופן שקט ונעים, הוקמה רשות המעברים היבשתיים בין שטחי איו"ש ועזה לישראל. בצלאל טרייבר גויס לניהול הפרויקט כולו ולהקמת הרשות. במסגרת תפקידו, לקח החלטות, קבע תהליכים וניהל פעילות נרחבת של הקמת תשתיות מעבר במודל תפעול ייחודי הכולל טכנולוגיות מתקדמות לבידוק ביטחוני, מערכות שיקוף מיוחדות, מערכות מחשוב ואמצעי שינוע מתקדמים, חדרי שליטה ובקרה חדישים, הכשרה של צוותים מקצועיים ומיומנים ועוד.

הקמת הרשות לפינוי מוקשים

ישנם אלפי שדות מוקשים בישראל, המונעים שימוש בקרקעות. כדי לצמצם סכנות ובכדי להסב את השטחים לצרכי הציבור: תיירות, מסחר וחקלאות, הוקמה הרשות לפינוי מוקשים במשרד הביטחון. בצלאל טרייבר שהיה היזם ומקים הרשות, לקח חלק בכל התהליכים עד להקמת הרשות: קביעת מדיניות בנושא פינוי מוקשים בשת"פ עם צה"ל, משרדי הממשלה, רשויות מקומיות וגורמים נוספים, קישור בין הגופים המבצעים את הפינוי בפועל לחברות הפיקוח, הקמה מורכבת של מערכות ייעודיות, תיאום הפעילות מול צה"ל והרשויות, תכנון פעילויות הסברה להגברת המודעות לקיומם של שדות מוקשים, הפעלת ועדה מייעצת לשר הביטחון בנושא ועוד. ​מאז תחילת פעילותה פינתה הרשות למעלה מ-200,000 מוקשים, מכ-9,000 דונמים בשטחים שונים בכל רחבי הארץ.

יזום, ניהול ותכנון פארק הטרמינל באילת

על שטחו של שדה התעופה המתפנה באילת הכולל כ-800 דונמים, מתוכנן לקום פארק תיירות ונופש ייחודי הכולל מלונות, מגורים, שטחי ציבור, אפשרויות בילוי ואטרקציות ועוד. צוות חסינות בע"מ הצטרף לצוותי תכנון הפרויקט במטרה לבנות תכנית תשתיות חכמה ומדויקת, הכוללת פריצת כבישים כהמשך של רחובות מרכזיים בעיר, סלילת מסלול רגלי לכל אורך המתחם והגשמת הייעוד החדש של האזור.

סיוע בתיאום תשתיות התחבורה במרחב המתפנה של סירקין

רשות מקרקעי ישראל יזמה פרויקט להקמת רובע מגורים בשטח מחנה 'סירקין' המתפנה בפתח-תקווה. התכנית כוללת פינוי של 8,000 דונם והקמת למעלה מ-60,000 יחידות דיור במקומם, לצד פארק עירוני על שטח של 360 דונם, ו-300,000 מ"ר עבור שטחי תעסוקה ומסחר. הקמת רובע מגורים בסדר גודל כזה, עשוי להביא איתו עומסי תנועה מורכבים. כדי לתת פתרון מיטבי וכדי להוציא תכנית ענק שכזו אל הפועל, סייע צוות חסינות בע"מ להביא את התכנית עד לרמת ועדת התכנון העליונה.

סיוע לבניית תכנית חירום לאיי סיישל באמצעות הבנק העולמי

במהלך שנת 2018 גויס צוות חסינות בע"מ בשיתוף פעולה עם אל"מ במיל' ארנון רגב למשימת ייעוץ וסיוע לבנק העולמי בבניית תכנית חירום לאיי סיישל. על מנת לבנות את תכנית הייעוץ הטובה ביותר, נעשה מחקר עומק מקצועי שכלל לימוד של אופייה של המדינה ואזרחיה, הסיכונים שהיא מתמודדת איתם, הגדרת היעדים הלאומיים והכנת תשתית לתכנית חירום לאומית העונה לכל הצרכים הנקודתיים.

סיוע למנהלת מנהרת תשתיות-נמל חיפה החדש

מנהרת התשתיות היא חלק מפרויקט חיבורי נמל המפרץ חיפה. מטרתה של המנהרה היא מניעת זיהומי קרקע ומקורות מים כתוצאה מדליפות של חומרים מסוכנים. כדי להבטיח את זה, התשתיות המצויות כיום על הקרקע, יוכנסו לתוך המנהרה. לפי התכנון, המנהרה שאורכה יהיה 2,200 מ', תכיל מערך תשתיות להולכת חומרים מסוכנים ותשתיות מים, חשמל, תקשורת וביוב. לאורך המנהרה יוקמו חדרים טכניים, חדרי חשמל, מפוחים וחדר בקרה שיפעל 24 שעות ביממה במטרה למנוע מפגעים בטיחותיים וסביבתיים. הקמת פרויקט חיבורי הנמל כלל לא מעט מורכבויות. צוות חסינות בע"מ הצטרף לחברת "יפה נוף" בניהול ההסכמים להקמה ולתפעול המנהרה על מנת לקדם את הפרויקט ולעמוד ביעדים ובלוח הזמנים.

*חלק מהפרויקטים בוצעו במהלך עבודתו הציבורית של מקים החברה בצלאל טרייבר.

הפרויקט הבא בפתח ואתם רוצים להבטיח את הצלחתו?

אנו מזמינים אתכם להשאיר פרטים, נציגנו יחזור אליכם בהקדם

דילוג לתוכן